چرا باید وارد بورس شویم؟

چرا باید وارد بورس شویم؟

به‌جرئت می‌توان بورس را از مفیدترین و پربازده‌ترین بازارهای سرمایه‌گذاری دانست که سالانه افراد بسیاری جذب این بازار شده و از فرصت‌های خاصی که در اختیارشان قرار می‌گیرد بهره‌مند می‌شوند.

چیزی که این روزها بسیار جلب‌توجه می‌کند، علاقه و حمایت روزافزون مردم از بازارسرمایه است، به‌طوری‌که تعداد فعالان بورس از سال ۱۳۹۷ تا ۱۳۹۹ به بیشتر از ده برابر افزایش‌یافته است.

این موضوع بیانگر این است که همه مردم دریافته‌اند می‌توانند از فرصت‌های بازار سرمایه استفاده کنند و به این نتیجه رسیده‌اند که دیگر روش‌های قدیمی کسب درآمد و پس‌انداز کردن نمی‌تواند پاسخگوی نیازهای مالی آن‌ها باشد.

در ادامه به دلایلی برای ورود به بورس اشاره می‌کنیم تا نشان دهیم سرمایه‌گذاری در بورس می‌تواند تا چه اندازه برایمان مفید باشد.

به این ‌منظور در ابتدا می‌خواهیم سه مدل اصلی کسب درآمد را مطرح کنیم:

درآمد حاصل از زحمت

  • درآمد حاصل از زحمت

اولین و قدیمی‌ترین مدل درآمدی رایج در جوامع، درآمد حاصل از زحمت است، در این روش ، شما حتماً باید در محل کار خود حضور داشته باشید و این درآمد تا زمانی برایتان ادامه خواهد داشت که حضور فیزیکی شما نیز ادامه داشته باشد.

 به‌محض اینکه تصمیم بگیرید در محل کارتان حاضر نشوید، درآمدتان هم قطع می‌شود.

درآمدهایی مانند کشاورزی، رانندگی و… از این نوع هستند.

امروزه بیشتر مردم دریافته‌اند که با توجه به نظام اقتصادی موجود در دنیا و افزایش نرخ تورم، این روش نمی‌تواند به ما در راستای تأمین امنیت مالی و حرکت به سمت ثروتمند شدن کمک کند.

  • درآمد بدون زحمت

در این مدل درآمدی به‌هیچ‌وجه نیاز نیست در محل کارتان حضور پیدا کنید و می‌توانید بدون حضور فیزیکتان درآمد داشته باشید.

درآمدهایی مانند کسب اجاره از املاک و مستغلات، فروش و اجاره حق ثبت اختراع، اجاره برند، ارثیه و … از این نوع درآمد هستند.

برای کسب درآمدهای بدون زحمت می‌بایست ایده‌ و خلاقیت خوب و جدیدی داشته باشید تا با فروش یا اجاره آن‌ها به دیگران به درآمد برسید.

این روش در اقتصاد و دنیای امروز می‌تواند کمک شایانی برای تأمین امنیت مالی و خلق ثروت به شما داشته باشد.

  • درآمد حاصل از سرمایه‌گذاری

و اما سومین و بهترین روش برای خلق ثروت، درآمد حاصل از سرمایه‌گذاری است.

در این روش، شما هیچ‌گاه برای کسب پول کار نمی‌کنید، بلکه با انجام سرمایه‌گذاری صحیح و اصولی پولتان برای شما کار می‌کند.

در این روش شما با سرمایه‌گذاری در بازارهای اصلی سرمایه‌گذاری می‌توانید به بهترین نحو از سرمایه‌تان استفاده کنید و به کسب درآمد برسید.

تا بتوانید به‌صورت مستمر به دارایی‌های خود بیفزایید و مسیر ثروتمند شدن را با سرعت بالایی پشت سر بگذارید.

سرمایه‌گذاری بهترین راه برای خلق ثروت و رسیدن به امنیت مالی و آسایش در زندگی است.

جملات معروف وارن بافت

سرمایه‌گذاری می‌تواند در دارایی‌ها و بازارهای مختلفی انجام شود.

برای شناخت هرچه بهتر بازارهای اصلی سرمایه‌گذاری در ابتدا باید تفاوت دارایی و بدهی را بدانیم.

معنای تازه‌ای از دارایی و بدهی

در علم سرمایه‌گذاری و هوش اقتصادی، تعریف جدیدی از دارایی و بدهی ارائه شده است:

دارایی آن چیزی است که پول به جیب شما وارد می‌کند

بدهی آن چیزی است که پول از جیبتان خارج می‌کند.

دارایی‌ها بر دو نوع‌اند:

  • دارایی مولد

دارایی مولد به دارایی گفته می‌شود که بعد از خرید آن به‌صورت مستمر و پیوسته، برایتان خلق پول می‌کند.

مانند: سهام، املاک و مستغلات، کسب‌وکار و …

  • دارایی غیر مولد

دارایی غیرمولد به دارایی‌هایی گفته می‌شود که برایتان پول جدیدی خلق نمی‌کنند، اما همواره ارزششان را حفظ کرده و علاوه بر این، هزینه‌ای هم برایتان ندارند.

مانند: فرش، صندلی و…

با توجه به این تعاریف

  • اتومبیل شما برایتان دارایی است یا بدهی؟

اتومبیل شما برایتان یک بدهی است، چراکه نه‌تنها برایتان پول جدید خلق نمی‌کند بلکه شما باید به‌صورت مستمر برای آن هزینه کنید.

خرج‌هایی مانند: سرویس‌های دوره‌ای، تعمیرات، تعویض لاستیک و…

  • سهام شرکت چطور؟

سهام برای شما یک دارایی مولد است، چراکه بعد از خرید آن به‌صورت دوره‌ای می‌توانید از سودهای تقسیمی شرکت بهره‌مند شوید و علاوه بر آن نیز ممکن است قیمت سهام در بورس افزایش یابد و باعث شود تا سود بیشتری ببرید.

  • خانه شما چطور؟

اگر منزلی خریداری کنید و در آن سکونت داشته باشید، این خانه برایتان یک بدهی به‌حساب می‌آید، چراکه دائماً هزینه‌هایی مانند تعمیرات، نقاشی و … برایتان دارد و سبب می‌شود تا پول از جیبتان خارج شود.

اما اگر ملکی را خریداری کنید و آن را اجاره دهید، آنگاه برایتان به‌صورت ماهیانه و مستمر خلق ثروت می‌کند و درآمد جدید خلق می‌کند.

 در این صورت می‌توان خانه را سرمایه‌گذاری محسوب کرد.

حال که تفاوت واقعی بین دارایی و بدهی را دانستیم، در می‌یابیم که برای داشتن یک سرمایه‌گذاری فوق‌العاده، حتماً باید با سرمایه خود دارایی‌های مولد را خریداری کنیم تا بعد از خرید آن‌ها علاوه بر حفظ ارزش اصل سرمایه‌مان، به‌صورت پیوسته برایمان خلق ثروت کنند.

بازارهای اصلی سرمایه‌گذاری کدام اند؟

  • املاک و مستغلات
  • بازارهای مالی (بانک، بورس، بیمه، ارز و طلا)
  • کسب و کار

تنها بازارهایی که می‌توان در آن دارای های مولد برای سرمایه‌گذاری پیدا کرد، این سه بازار هستند.

همان‌گونه در بالا از آن نام بردیم، بورس یکی از مهم‌ترین بازارهای مالی برای انجام سرمایه‌گذاری است.

در ادامه به مقایسه بورس با سایر بازارهای سرمایه‌گذاری می‌پردازیم.

مقایسه بورس و املاک و مستغلات

بورس و مستغلات:

یکی از مهم‌ترین دلایلی که باعث شده است تا بورس فعالان بیشتری نسبت به املاک و مستغلات داشته باشد، حداقل نقدینگی موردنیاز برای شروع سرمایه‌گذاری در هریک از آن‌هاست.

شما تنها با ۵۰۰ هزارتومان می‌توانید شروع به سرمایه‌گذاری در بورس اوراق بهادار تهران کنید و با همان سرمایه اندک از تمامی فرصت‌ها و مزایای بورس بهره‌مند گردید.

درحالی‌که امروز با سرمایه‌ای حدوداً کمتر از دویست میلیون تومان، به‌هیچ‌وجه نمی‌توانید وارد بازار املاک و مستغلات شوید.

یکی دیگر از مزایای بسیار مهم بورس نسبت به املاک، سرعت بالای نقدشوندگی در بازارسرمایه است.

در بورس هرلحظه که اراده کنید می‌توانید دارایی خود را بفروشید و تنها با ۲ روز فاصله می‌توانید به سرمایه‌تان برسید و از آن استفاده کنید.

درحالی‌که این زمان در املاک و مستغلات بسیار بیشتر از دو روز است. به‌طور معمول برای فروش و نقد کردن زمین و خانه به حداقل ۲۰ روز زمان نیاز دارید.

مقایسه بورس و بانک

بورس و بانک:

بورس و بانک هردو به عنوان دو رکن اصلی بازارهای مالی به شمار می‌آیند.

افرادی که ریسک‌پذیری پایین دارند ترجیح می‌دهند که همواره سرمایشان در بانک باقی بماند. چراکه بانک‌ها هیچ‌گونه ریسکی برای سرمایه‌گذاری ندارند و می‌توان ریسک آن را برابر صفر دانست.

اما در بورس به دلیل نوسانات و هیجان موجود در بازار ریسک بالاتری دارایی شما را تحت شعاع قرار می‌دهد.

بورس همان‌طور که ریسک بیشتری نسبت به بانک دارد، از بازده بسیار بیشتری برخوردار است و سودهای بالاتری را برای سرمایه‌گذاران به ارمغان می‌آورد.

اکنون حداکثر میزان سود بانکی در کشورمان حدود ۲۰ درصد سالیانه است که برای فعالان بورسی مقدار بسیار کم و ناچیزی به شمار می‌آید.

در سال‌های گذشته به‌طور متوسط بازده سالیانه بورس بیشتر از ۱۰۰ درصد بوده است.

بورس و طلا

در ابتدا یکی از مزایای فوق‌العاده بورس نسبت به ارز و طلا این است که، هنگامی‌که شما نقدینگی‌تان را وارد بازارسرمایه می‌کنید، به اقتصاد و صنعت کشورمان کمک کرده‌اید و پول شما به کمک چرخه اقتصادی کشور می‌آید.

اما با خریداری طلا و ارز نه‌تنها به اقتصاد کشورمان کمک نکرده‌اید بلکه باعث افزایش نرخ تورم و گران شدن قیمت عمومی کالاها نیز می‌شوید.

علاوه بر آن طلا و ارز در ایران هر چند سالی یک‌بار رشد می‌کنند که آن‌هم صرفاً در اثر افزایش نقدینگی موجود در کشور و افزایش نرخ تورم است.

درحالی‌که در بورس می‌توانید هرساله به سرمایه‌گذاری و کسب سود بپردازید و این سرمایه‌گذاری برایتان به‌صورت مستمر ادامه خواهد داشت.

بورس و کسب‌ و کار:

این دو بازار خیلی قابل مقایسه با یکدیگر نیستند و هریک فرصت‌ها و ریسک‌های خاص خود را دارند. اما می‌توان به این اشاره کرد که برای شروع هر نوع کسب و کاری، به سرمایه بسیار زیادی نیاز دارید. درحالی‌که همان‌طور که در ابتدا گفتیم تنها با پانصد هزار تومان می‌توانید سرمایه‌گذاری در بورس را آغاز کنید.

با توجه به مطالبی که تا اینجا مطرح شد، یکی از بهترین راه‌های کسب ثروت و تأمین امنیت مالی، سرمایه‌گذاری در بورس اوراق بهادار است.

بورس کجاست؟

بورس اوراق بهادار یکی از بازارهای سرمایه‌گذاری بسیار مطمئن و مفید است که در آن اوراق بهادار گوناگونی مانند سهام شرکت‌ها، اوراق خزانه اسلامی، صندوق‌های سرمایه‌گذاری و… معامله می‌شوند و از نقدشوندگی بسیار بالایی برخوردار هستند.

فعالان بازارسرمایه با نقدینگی خود، اقدام به خرید سهام شرکت‌های گوناگون می‌کنند و با سرمایه‌گذاری و سهامداری در آن‌ها به دارایی‌های خود می‌افزایند.

از بهترین مزیت‌های بورس می‌توان به تنوع دارایی‌ها برای سرمایه‌گذاری اشاره کرد.

همان‌طور که مطرح شد در بورس علاوه بر سهام، اوراق بهادار دیگری نیز قابل معامله هستند که هریک ریسک و بازده مخصوص به خود را دارند.

به عنوان مثال افرادی که ریسک‌پذیری بالایی ندارند و نمی‌خواهند درگیر نوسانات قیمت سهام شرکت‌ها شوند، می‌توانند اوراق درآمد ثابتی مانند اوراق خزانه اسلامی (اخزا) خریداری کنند که ریسک آن‌ها برابر صفر است.

به‌این‌ترتیب با توجه به طیف وسیعی از دارایی‌ها که بورس در اختیارمان قرار می‌دهد، می‌توانیم به بهترین شکل پولمان را مدیریت کرده و سرمایه‌گذاری مطمئنی انجام دهیم.

همچنین در بورس ابزارهایی مانند صندوق‌های سرمایه‌گذاری و شرکت‌های سبدگردان وجود دارند که به شما کمک می‌کنند تا بدون دخالت مستقیم و نیاز به دانش و زمان موردنیاز برای انجام معاملات، در این بازار سرمایه‌گذاری کنید.

چرا درآمد حاصل از سرمایه‌گذاری مهم است؟

در شرایط حال حاضر اقتصاد حاکم بر دنیا، به‌هیچ‌وجه نمی‌توان برای ثروتمند شدن به درآمد حاصل از زحمت اکتفا کرد.

همان‌گونه که همه ما افراد بسیار زیادی را می‌شناسیم که ساعات زیادی از شبانه‌روز، مشغول کارهای سخت و طاقت‌فرسا هستند، اما هیچ‌گونه پیشرفتی در وضعیت مالی و کیفیت زندگی آنان رخ نمی‌دهد.

چرا که دیگر برای خلق ثروت و ایجاد رفاه در زندگی، باید هوشمندانه کار کنیم تا از سرمایه و پولی که در اختیار داریم نهایت بهره را ببریم.

شما با سرمایه‌گذاری در بورس می‌توانید سهام شرکت‌های بزرگی مانند فولاد مبارکه اصفهان، بانک تجارت، پالایشگاه نفت تهران و … را خریداری کنید تا از فعالیت و سودآوری آن‌ها در ۲۴ ساعت شبانه‌روز نهایت استفاده را ببرید.

هر یک سکه‌ای که در دست دارید، به‌عنوان سربازی وفادار برایتان است.

می‌توانید از آن‌ها به‌عنوان سپاهی قدرتمند برای پیروزی در نبردهایتان استفاده کنید.

یا می‌توانید با خرج کردنشان، سربازهای خود را به بدترین صورت از بین ببرید.

جورج ساموئل کلاسون -ثروتمندترین مرد بابل

همه در بورس برنده هستند 

بورس بازاری بدون بازنده

سرمایه‌گذاری در بورس نه‌تنها برای سرمایه‌گذاران مفید و سودآور است، بلکه به کمک بورس چرخه اقتصاد و صنعت کشور، با بیشترین سرعت شروع به فعالیت می‌کند.

بورس می‌تواند نقدینگی موجود در کشور را به سمت صنایع و کارخانه‌ها حرکت دهد تا رونق صنعتی و اقتصادی به وجود آید.

اقتصاد خوب باعث پیدایش بورس خوب نمی‌شود

بلکه این بورس خوب است که یک اقتصاد خوب می‌سازد

وارن بافت 

همچنین میتوانید در بورس کسب سود کنید بدون اینکه هیچ‌کس دیگری زیان ببیند.

درآمدی که از سود در بورس و معاملاتتان به دست می‌آورید، طبق فتوای علما و فقهای دین کاملاً حلال و مشروع است.

چند نمونه از افرادی که موفقیت خود را مدیون بورس هستند:

  • وارن بافت

ایشان را می‌توان از اسطوره‌های سرمایه‌گذاری بازار سرمایه در دنیا دانست. این میلیاردر آمریکایی در جایگاه سومین مرد ثروتمند دنیا قرار دارد و بیشتر ثروت خود را از راه سرمایه‌گذاری در بورس به دست آورده است.

او اکنون سهامدار عمده شرکت‌های بزرگی مانند اپل، کوکاکولا و … است.

جورج سوروس

  • جورج سوروس

جورج سوروس، سرمایه‌گذار معروف آمریکایی یهودی الاصل با بیست و دو میلیارد دلار ثروت جزو ثروتمند ترین مردان جهان است.

او متولد ماه اوت ۱۹۳۰ میلادی در بوداپست مجارستان و رئیس هیئت مدیره بنیاد سوروس است.

وی دلال ارز، سرمایه گذار در بازار سهام، تاجر، و فعال سیاسی آمریکایی است. سوروس رئیس هیات مدیره بنیاد سوروس و موسسه جامعه باز و همچنین عضو سابق هیات مدیره شورای روابط خارجی است.

پیتر لینچ

  • پیتر لینچ

پیتر لینچ (Peter Lynch) از مطرح ترین مدیران وال استریت و نویسنده کتاب پرفروش «بر بلندای وال استریت » است.

وی همچنین خالق استراتژی معروف «سهامی را بخرید که میشناسید» نیز هست.

لینچ  به مدت 13 سال مدیریت یک صندوق سرمایه‌گذاری مشترک معروف به نام Magellan در شرکت Fidelity را بر عهده داشت و توانست بازده خیره‌کننده سالانه 29 درصد را کسب کند. او توانست ارزش این صندوق را از 20 میلیون دلار در 1977 به 14 میلیارد دلار در 1990 برساند.

امیدواریم این مقاله برایتان مفید بوده باشد و به شما در راستای شناختن مهارت‌های لازم برای ثروتمند شدن کمک کرده باشد.

اگر این مطالب را ارزنده ارزیابی می‌کنید خوشحال می‌شویم آن را با دوستانتان به اشتراک بگذارید و مارا در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید.

نویسنده: مهدی تقوی

امتیاز مطلب:
5/5

اشتراک مطالب :

ارسال مطالب جدید به ایمیل شما

برای مشاهده مطالب جدید سایت ایمیل خود را در کادر زیر وارد و ثبت نمایید

دیدگاهتان را بنویسید

آموزش پیشنهادی دانشکده بورس

برای سرمایه گذاری چی بخریم

مطالب پربازدید

دوره رایگان فارکس و ارز دیجیتال

برای دریافت دوره ؛ اطلاعات خود را وارد کنید

ورود / ثبت نام

لطفا جهت ورود به حساب کاربری یا ثبت نام
شماره تماس خود را وارد نمایید