خبری مهم برای دارندگان سهام تجلی – اخبار پنج شنبه 2 دی 1400

[vc_row][vc_column][vc_column_text][jwp-video n=”1″][/vc_column_text][vc_column_text]مروری بر روند بازار
این هفته بازار در اواخر هفته با روزهای مثبت و امید بخش روبه رو شد و شاخص کل هم هفته را سبز به پایان رساند و بر روی عدد 1,359,012 واحدی به کار خودش پایان داد.[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”خبر ها” font_container=”tag:h2|font_size:24|text_align:right|color:%23144b93″ use_theme_fonts=”yes”][vc_custom_heading text=”خبری مهم برای دارندگان سهام تجلی” font_container=”tag:h3|font_size:20|text_align:right|color:%23099ebc” use_theme_fonts=”yes”][vc_single_image image=”29323″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]آخرین خبر از زمان بازگشایی نماد تجلی
خبری مهم برای دارندگان سهام تجلی: مرتضی علی اکبری مدیرعامل شرکت تجلی در پاسخ به پرسشی درباره زمان بازگشایی نماد “تجلی” عنوان کرد: در دوهفته گذشته تمام تلاش ما بر این بوده که این نماد با توجه به وعده ای که به سهامداران دادیم هر چه سریعتر بازگشایی شود و ما بعد ازپایان پذیره نویسی ظرف 4 روز تمامی مدارک را آماده کردیم که این کار در این مدت کم، استثنایی بوده است؛ پس از آن ما درخواست ثبت صورتجلسه هیئت مدیره را به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ارسال کردیم.
وی افرود: در روال معمول اداره ثبت پس از یک هفته و در نهایت دو هفته باید کار نهایی شده باشد. منتهی به نظر می رسد به دلیل بهروزرسانی سیستمهای اداره ثبت و انتقال و اسکن مدارک این اداره به سرور مادر متاسفانه درخواست ما هنوز بررسی نشده است.
وی ضمن عذرخواهی از سهامدارن به خاطر تاخیر در بازگشایی نماد بیان کرد: با توجه به احترام و ارزشی که ما برای سهامدارانمان قائلیم این اطمینان را به آنها میدهیم که پیگیریهای ما هرروز ادامه دارد و تمام تلاش ما این است که تجلی در اسرع وقت بازگشایی شود.[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”پتروشیمی بندر امام آماده ورود به بورس” font_container=”tag:h3|font_size:20|text_align:right|color:%23099ebc” use_theme_fonts=”yes”][vc_single_image image=”29324″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]مدیرعامل شرکت پتروشیمی بندر امام گفت: پتروشیمی بندر امام هماکنون به نقطهای از شفافیت رسیده که آماده ورود به بورس است.
به گزارش خبرنگار نیپنا، حمیدرضا رستمی، مدیرعامل شرکت پتروشیمی بندر امام دیروز(چهارشنبه، یکم دیماه) در آیین امضای قرارداد ساخت واحد بازیابی اتان پتروشیمی بندرامام اظهارکرد :نمودار سازمانی شرکت پس از 25 سال تغییر کرده است و با رویکردی جدید این مجتمع پتروشیمی در حال فعالیت است.
رستمی افزود: در پتروشیمی بندر امام برای نخستین بار با ۶ کوره اتان و ۳ کوره مایع، روزانه ۱۲۰۰ تن اتیلن تولید کرد که سبب شد قیمت تمامشده اتیلن تولیدی این شرکت به حداقل مقدار خود برسد و زنجیره اتیلن با واحدهای HD، LD و PVC در حداکثر ظرفیت قرار گیرند و برای نخستین بار صادرات محصولات جامد و پلیمری مجتمع حداکثر مقدار را ثبت کند.
وی با اشاره به اینکه MTB پتروشیمی بندر امام روزانه ۸۰۰ تن تولید میکرد که پس از گذشت دو سال به روزانه ۱۵۰۰ تن رسید و برای نخستین بار در سبد صادراتی شرکت قرار گرفت، ادامه داد: بنزن تولیدی پتروشیمی بندر امام نیز در بالاترین مقدار خود قرار گرفت و تأمین یوتیلیتی در چهار سال گذشته بدون هیچ وقفهای انجام شده است.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی بندر امام با بیان اینکه این شرکت پارسال معادل مجموع پنج سال گذشته سوددهی داشته است، گفت: پتروشیمی بندر امام در ۶ ماه نخست سال ۱۴۰۰ دو برابر پارسال سوددهی داشته است.
وی با تاکید بر اهمیت داخلی سازی و حمایت از این راهبرد اظهارکرد: ۱۰ هزار و ۵۰۰ قطعه، همچنین ۶۰ درصد کاتالیستهای مصرفی در شرکت پتروشیمی بندر امام داخلیسازی شده است.
رستمی به مشارکت بندر امام در پروژه پتروشیمی الماس ماهشهر اشاره کرد و گفت: ۳۲ درصد سهام این پروژه به پتروشیمی بندر امام اختصاص یافته است.[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”آمار جدید از ضرر نفتی چین به ایران” font_container=”tag:h3|font_size:20|text_align:right|color:%23099ebc” use_theme_fonts=”yes”][vc_single_image image=”29325″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]به گزارش تجارتنیوز، وزیر نفت چند روز پیش اعلام کرد که ظرفیت تولید در برخی از چاههای نفت ایران از ۵۰ هزار بشکه به هزار بشکه رسیده است.
به گفته حمید حسینی، رییس اتحادیه صادرکنندگان قیر و فرآوردههای نفتی به تجارتنیوز، روسها حالا در حال کار با برخی چاههای ایران هستند تا ظرفیت تولید نفت آنها را افزایش دهند. اما چرا چینیها که تقاضای کار با چاههای ایران را داشتند، این اقدامات را انجام ندادند؟
حسینی توضیح میدهد: چینیها نه تکنولوژی مخصوص برای ترمیم چاههای ما را دارند و نه دانش فنی در زمینه تخصصی نفت دارند.
او با تاکید بر عدم دسترسی چینیها به تکنولوژیهای جدید و بهروز، ادامه میدهد: چین در میدان آزادگان با ضریب ۵ درصدی برای ایران نفت تولید کرد. این در حالی است که همان زمان غربیها اعلام کردند که میتوانند با ضریب ۱۸ درصدی نفت تولید کنند. اما ایران پروژه میدان آزادگان را به چین داد!
ضریب ۵ درصدی بازیافت یعنی چین تنها ۵ درصد از نفت یک چاه را استخراج میکند و کشورهای غربی ۱۸ درصد را.
او با مقایسه وضعیت بازیافت نفت ایران و عراق میگوید: همان زمان که چین با ضریب بازیافت ۵ درصدی در میدان آزادگان مشغول کار بود، آمریکا برای عراق نفت را با ضریب ۲۵ درصد استخراج میکرد.
ایران روسیه را جایگزین چین کرد؟
حسینی میگوید ایران حالا برای افزایش ظرفیت تولید نفت خود به سراغ روسیه رفته و احتمالا آنها این کار را به دست بگیرند. اما نکته مهم این است که در سالهای گذشته چین اولین شریک نفتی ایران بوده و بر اساس قرارداد ۲۰ سالهای که با ایران منعقد کرده اولویت واگذاری پروژههای نفتی ایران همچنان با چین است.
اما حمید حسینی میگوید: چین اگر در زمینه تکنولوژی و دانش نفتی از ما ضعیفتر نباشد، قویتر هم نیست. چینیها با سه برابر هزینه شرکتهای ایرانی، نفت میدان آزادگان را استخراج کردند.
به گفته حسینی تولید نفت در میدان آزادگان با شرکتهای چینی بود. آنها ۷۰ هزار بشکه نفت در میدان آزادگان تولید کردند و بشکهای ۳۰ هزار دلار هزینه روی دست ایران گذاشتند. این در حالی است که «شرکت ایرانی مت» همین میزان نفت را با یک سوم قیمت چینیها تولید کرد. یعنی ما با ۱۰ هزار دلار نفت تولید کردیم و چین با ۳۰ هزار دلار.
بر اساس گفتههای حسینی، چینیها برای تولید نفت در ایران سه برابر شرکتهای داخلی و خارجی دیگر، به ایران هزینه تحمیل میکنند. اما ضرر نفتی چین به ایران محدود به این مورد نمیشود.
پیش از این رویترز در گزارشی اعلام کرد که ایران روی هر بشکه نفت حدود ۵ تا ۶ دلار تخفیف به مشتریان نفتی خود و به خصوص چینیها میدهد. عددی که نشان میدهد ایران سالانه ۳۰ هزار میلیارد تومان به چین تخفیف نفتی میدهد. یعنی عددی معادل کل یارانه نقدی ایرانیان!
اما در مقابل چین در دوره تحریمها نفت عربستان را جایگزین نفت ایران کرده است. به گزارش اتاق تهران، در هفت ماهه نخست سال جاری میلادی، چین ۱۱ میلیون دلار نفت از ایران خریده. اما در همین دوره میزان خرید نفت ایران از عربستان ۲۳ میلیارد دلار بوده است، یعنی حدود دو هزار برابر![/vc_column_text][vc_custom_heading text=”کامودیتی ها” font_container=”tag:h2|font_size:24|text_align:right|color:%23144b93″ use_theme_fonts=”yes”][vc_custom_heading text=”موجودی انبار سنگ آهن و فولاد در بنادر چین” font_container=”tag:h3|font_size:20|text_align:right|color:%23099ebc” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]موجودی انبار سنگ آهن همچنان در مسیر افزایشی در حال حرکت است. موجودی انبار این محصول با 2.1 میلیون تن افزایش به 152.7 میلیون تن رسید.
موجودی انبار فولاد نیز همچنان کاهش پیدا کرد و به 10.2 میلیون تن رسید. کاهش تولید فولاد عامل روند نزولی موجودی انبار بوده است.
نماد های تاثیر پذیر: کچاد – کنور – کگل – کگهر – ومعادن – وامید – واحیا[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”رکورد شکنی های پیاپی در هرمز” font_container=”tag:h3|font_size:20|text_align:right|color:%23099ebc” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]ثبت رکورد تولید تختال در فولاد هرمزگان
با تولید ۱۴۷,۵۹۱ تن تختال در آذرماه ، شرکت فولاد هرمزگان به رکورد جدیدی در تولید این محصول دست یافت.
تلاشگران فولاد هرمزگان در آستانه دهمین سالگرد تاسیس این کارخانه با عبور از رکورد قبلی که در مهرماه با تولید ۱۴۶,۱۰۶ تن ثبت کرده بودند، فصل جدیدی را در تولید این محصول برای این کارخانه آغاز کردند.[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”مروری بر خبر های این هفته” font_container=”tag:h2|font_size:24|text_align:right|color:%23144b93″ use_theme_fonts=”yes”][vc_custom_heading text=”جزئیات 10 تصمیم مهم دولت برای بازار سرمایه” font_container=”tag:h3|font_size:20|text_align:right|color:%23099ebc” use_theme_fonts=”yes”][vc_single_image image=”29053″ img_size=”medium” alignment=”center”][vc_column_text]تصمیم های دولت برای بازار سرمایه
- در سال ۱۴۰۱ سقف گاز خوراک معادل قیمت گاز صادراتی حداکثر ۵۰۰۰ تومان سقف سوخت صنایع فولادی و معادل ۴۰% خوراک پتروشیمی و حداکثر ۲۰۰۰ تومان
- مقرر شد مالیات شرکت های تولیدی 5% کاهش داشته باشد.
- در سال ۱۴۰۱ فرمول حقوق معادن تغییر نکند.
- در سال ۱۴۰۱ معادل مالیات نقل و انتقال سهام جهت تقویت تثبیت برگردانده شود.
- مبلغ ۳۰ هزار میلیارد تومان جهت افزایش سرمایه صندوق تثبیت بازار تخصیص داده شود.
- 10% وجوه حاصل از عرضه اولیه سهام دولتی جهت بازارگردانی اختصاص پیدا میکند.
- انتشار اوراق دولتی در بازار منوط به جریان ورودی ۵۰% به بازار سرمایه شده است.
- بانک مرکزی نرخ تسعیر بانک ها را معادل ۹۰% نرخ نیما در 6 ماهه گذشته اعلام میکند.
- رئیس سازمان بورس برای جلسات ستاد اقتصادی و تصمیم گیری برای انتشار اوراق دعوت می شود.
- بانک مرکزی موظف شد در بازار بین بانکی و بازار ثانویه مداخله کرده و سقف نرخ سود را در ۲۰% نگه دارد.
[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”پذیرهنویسیها تا پایان سال متوقف شدند” font_container=”tag:h3|font_size:20|text_align:right|color:%23099ebc” use_theme_fonts=”yes”][vc_single_image image=”29161″ img_size=”medium” alignment=”center”][vc_column_text]معاون پذیرش فرابورس در خصوص پذیرهنویسی های اخیر گفت: پذیرهنویسی شرکتهای بیمه پردیس، بیمه زندگی کاریزما، بیمه هوشمند فردا و بیمه اتکایی تهران رواک به این دلیل انجام شد که با توجه به مجوز صادره از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار این شرکت ها فقط تا هفته اول دی ماه برای انجام پذیرهنویسی مهلت داشتند.
به گزارش تجارتنیوز، معاون پذیرش فرابورس در خصوص پذیرهنویسی های اخیر گفت: پذیرهنویسی شرکتهای بیمه پردیس، بیمه زندگی کاریزما، بیمه هوشمند فردا و بیمه اتکایی تهران رواک به این دلیل انجام شد که با توجه به مجوز صادره از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار این شرکت ها فقط تا هفته اول دی ماه برای انجام پذیرهنویسی مهلت داشتند.
حجت اسماعیل زاده گفت: اگرچه ما متوجه برخی انتقادات هستیم ولی از سویی دیگر این شرکتها طی بیش از یک سال گذشته پیگیر دریافت مجوزهای لازم از بیمه مرکزی، سازمان بورس و اداره ثبت شرکت ها به منظور انجام پذیرهنویسی بودند که در صورت عدم انجام آن این فرآیند ابتر می ماند.
وی همچنین اعلام کرد که ان شاالله در آینده با تعامل مناسب و تنظیم تقویم عرضه ها و پذیره نویسی ها امکان برنامه ریزی بهینه تری برای بازار فراهم می شود و فعلا”
او گفت: هیچ پذیره نویسی که سازمان بورس و اوراق بهادار مجوز صادر کرده باشد، نداریم.[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”رساندن بورس به شاخص یک میلیون و ۷۰۰ هزار واحدی در دستورکار ماست” font_container=”tag:h3|font_size:20|text_align:right|color:%23099ebc” use_theme_fonts=”yes”][vc_single_image image=”29223″ img_size=”medium” alignment=”center”][vc_column_text]معاون اقتصادی رئیس جمهور:گفت: پنج شنبه هفته گذشته و همچنین یک شنبه همین هفته، جلسه ای با ریاست بنده برگزار شد که در آن 10 تصمیم برای تقویت بازار سرمایه گرفته شد. ابتدا مسئله سوخت نیروگاه ها، کارخانههای سیمان، فولاد و پتروشیمی بود، چون تصورات ابهام آمیزی به جامعه وارد شده بود این بودجه در حقیقت قیمتهای سوخت را چندین برابر کرده است ما این را تعیین و تکلیف کرده ایم.
تلاش برای رسیدن به شاخص یک میلیون و ۷۰۰ هزار واحدی در بورس
معاون اقتصادی رئیس جمهور بیان کرد: این ۱۰ تصمیم برنامه کوتاه مدت ما برای تقویت بورس است، ولی جلسات ما ادامه دارد که بتوانیم به صورت اساسی بازار بورس را یک اصلاح بنیادین کنیم، چون در دولت گذشته یک کار شتاب زدهای صورت گرفت و بورس فراتر از توانش زیربار هزینههای مردم رفت و مردم پول هایشان را آوردند در حقیقت روی یک خودرویی سوار کردند که این خودرو توانایی لازم را برای تحمل آن را نداشت هم اکنون شاخص بورس روی پله یک میلیون و ۱۵۰ هزار واحدی قرار دارد.
رضایی بیان کرد: از اینجا به بعد ما این خودرو را تقویت میکنیم که بتواند بار بزرگتری را از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تا یک میلیون و ۷۰۰ هزار واحدی و آرام آرام در ارتفاع بالاتری حمل کند؛ این مورد در دستورکار ماست. بزودی اصلاحات قابل توجهی در بورس انجام خواهیم داد.
این مقام مسئول گفت: صادرات باعث شده است که مصرف داخلی هم تقویت شود، چون وقتی تولیدات صادرات محور خواهد بود، اولین کاری که صورت میگیرد صادرات خارجی باعث میشود که بازارهای داخلی اشباء شوند.
رضایی گفت: یعنی یک صادرات درست بعد از اشباء بازارداخلی صورت میگیرد چراکه، چون صادراتی که قدرت فتح بازارهای بیرون را داشته باشد. صادرات ایران جزیرهای شده است و باید در اصلاح ساختار تجارت بررسی شود. در همین ۶ ماه درآمدهای ارزی ما جهش قابل توجهی پیدا کرده است.
این مقام مسئول گفت: دو اتفاق ضایع آفرین در اقتصاد ایران یکی خام فروشی است مواد پتروشیمی را هم خام میفروشیم در حالی که میتواند تبدیل به مواد مورد استفاده شوند. میروند بافناوری کره و چین تبدیل به مواد مصرفی میشود همان را به ما با قیمت زیادی به ما میفروشند. دانش و فناوریهایی که از کشور خارج میشوند اگر به تبدیل مواد خام به مواد مصرفی کمک کند اوضاع بهتر میشود.[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”بازار جهانی” font_container=”tag:h2|font_size:24|text_align:right|color:%23144b93″ use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]نفت خام 72.75 دلار
نفت برنت 75.23 دلار[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”بازار رمز ارز ها” font_container=”tag:h2|font_size:24|text_align:right|color:%23144b93″ use_theme_fonts=”yes”][vc_custom_heading text=”قیمت برخی از ارزهای دیجیتال با ارزش بازار بالا” font_container=”tag:h3|font_size:20|text_align:right|color:%23099ebc” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]بیتکوین 48,142 دلار
اتریوم 3,932 دلار
کاردانو 1.33 دلار[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
مطالب زیر را حتما بخوانید
تحلیل تکنیکال سهام شپنا 21 آذر 1401
617 بازدید
تحلیل تکنیکال سکه و طلا 19 آذر
748 بازدید
بازگشایی تجلی در روز شنبه دوم بهمن ماه – اخبار چهارشنبه 29 دی 1400
968 بازدید
بررسی بسته پیشنهادی حذف ارز ترجیحی – اخبار سه شنبه 28 دی 1400
908 بازدید
نحوه محاسبه نرخ خوراک پتروشیمی ها در هیأت دولت – اخبار دوشنبه 27 دی 1400
1.12k بازدید
خبر مهم رییس کل بانک مرکزی برای بازار ارز – اخبار یکشنبه 26 دی 1400
885 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید