بورس کالج در این مقاله آموزش رایگان فارکس به بررسی مومنتوم تریدینگ (Momentum Trading) چیست؟ و استراتژی مومنتوم میپردازد.
معامله گری مومنتوم (Momentum Trading) شاخهای از انواع معاملهگری بوده که بر اساس الگوها، حجم داراییها، تحلیل فنی و… انجام میشود. تریدرهای مومنتوم اغلب به دنبال راهی جذاب و ارزشمند برای ورود به بازار هستند. در این مقاله تصمیم داریم درباره معاملهگری مومنتوم اطلاعات بیشتری کسب کنیم. با ما همراه باشید.
معامله گری مومنتوم چیست؟
در ابتدای این مقاله، باید به اصلیترین سوال آن یعنی معاملهگری مومنتوم چیست، پاسخ دهیم. مومنتوم به زبان ساده به معنای این است که یک روند برای اینکه مسیر حرکتی خود را ادامه دهد، باید دارای ظرفیت و قدرت کافی باشد.
حال مومنتوم تریدینگ نیز به این اشاره دارد که یک تریدر شرایط موجود در دارایی را مشاهده کرده تا ظرفیت، قدرت و کیفیت روند را به دقت بررسی نماید. در این دسته از تحلیلگری، گذشته قیمتی بسیار حائز اهمیت است.
در واقع تحلیلگران همواره به این موضوع اعتقاد دارند که گذشته قیمتی یک دارایی، نمایانگر آینده آن است. این موضوع به خوبی نشاندهنده استراتژی مومنتوم است. بنابراین تریدر در این سبک از تحلیل، بررسی میکند که آیا دارایی مورد نظر پتانسیل ادامه حرکت را دارد یا خیر. در صورتی که این پتانسیل مشاهده شود، معمولاً تریدر وارد بازار شده و موقعیت معاملهگری خود را ایجاد میکند.
استراتژی مومنتوم چیست؟
به طور کلی معاملهگران برای اینکه یک موقعیت معاملهگری را ایجاد کنند، دو سبک و استراتژی معاملهگری را پیش روی خود میبینند. در حالت نخست تمرکز و هدف روی افزایش ارزش دارایی بوده و معمولاً تصمیمات گرفتهشده از روی دادههای بنیادی است. در این حالت معمولاً سرمایهگذاران اقدام به معامله بلند مدت (Long Term) میکنند.
در حالت دوم، استراتژی کوتاه مدت (Short Term) بوده و معمولاً تمرکز روی تحلیل تکنیکال و بررسی نمودار است. بنابراین در چنین موقعیتی نقش معاملهگری مومنتوم چیست؟ به موارد زیر دقت کنید:
- یک قاعده کلی در تحلیلگری مومنتوم وجود دارد و آن، این است که یک دارایی هنگامی که به بالاترین سطح و قیمت خود رسیده، به نقاط بالاتری نیز خواهد رسید. این موضوع بیانگر این است که بررسی مومنتوم، این امکان را به معاملهگر میدهد تا او بتواند در بلند مدت، مسیر معاملاتی خود را پیدا کند. یکی از مهمترین ابزارها در این مسیر، یافتن داراییهای باشد که در بالاترین سطح از 52 هفته اخیر خود هستند. در چنین حالتی بررسی مومنتوم، میتواند بسیار ارزشمند باشد.
- در حالتی که استراتژی معاملاتی روی کوتاه مدت یا روزانه است، مومنتوم باعث میشود موقعیتهای مناسب برای ورود به معامله شناسایی شوند. در چنین حالتی معمولا شرکتهای کوچک، وجود حجم زیاد، نوسانات غیر عادی زیاد و… معمولاً بیانگر یک مومنتوم عالی برای ورود به معامله هستند. استفاده از تحلیل تکنیکال، الگوهای نموداری و بررسی چارت با استفاده از مومنتوم از اصلیترین ابزارهای یک تحلیلگر کوتاه مدت در این روش هستند.
مزایا و معایب معاملهگری مومنتوم چیست؟
مومنتوم تریدینگ نیز مانند تمام استراتژیهای موجود در علم تحلیلگری، دارای مزایا و معایب خاص خود است. این موارد به شرح زیر هستند.
مزایا
- با استفاده از روش مومنتوم تریدینگ، امکان کسب سود زیاد در بازه زمانی کوتاه امکانپذیر است.
- مومنتوم به صورت مستقیم با حجم و نوسانات فعالیت میکند. بنابراین در صورتی که با این استراتژی معامله میکنید، میتوانید از نوسانات بازار استفاده کنید.
- حرکت در مسیر بازار، اصلیترین هدف مومنتوم است. در واقع ایده کلی این استراتژی بر مبنای روند دارایی استوار بوده؛ بنابراین تریدر باید در جهت بازار و دارایی وارد بازار شود.
معایب
- به دلیل بازدهی بالا در کوتاه مدت، کارمزد نسبتاً زیادی نصیب تریدر میشود. در این حالت لزوم انتخاب یک بروکر مناسب و کمهزینه به شدت ارزشمند است.
- برای معامله مومنتوم، باید در طول روز جزئیات بازار را بررسی و به دقت آنها را کنترل نمایید. اخبار در این شرایط روی حرکت داراییها بسیار تاثیر میگذارند. از این رو در صورت عدم بررسی اخبار و بازار، ممکن است متحمل ضرر و زیان شوید.
اندیکاتور مومنتوم چیست و چگونه میتوان با آن ترید کرد؟
یکی از اصلیترین ابزارهای تحلیلگران مومنتوم، اندیکاتور آن (MOM) است. این اندیکاتور قیمت کنونی دارایی را با قیمت گذشته آن مقایسه کرده و در بازه زمانی مشخص نشان میدهد.
این اندیکاتور از اصلیترین ابزارهای موجود برای تشخیص نرخ تغییر بوده و بر روی سطوح بالاتر از صفر، پایینتر از صفر و خود صفر حرکت میکند. برای استفاده از این اندیکاتور، باید با جزئیات آن بیشتر آشنا شویم. در ادامه نحوه دریافت سیگنال از اندیکاتور عنوان شده است:
- در صورتی که نمودار بالاتر از خط صفر را نشان دهد، بدین معناست که شرایط برای حرکت صعودی و گرفتن سیگنال خرید در بازار مناسب است.
- در صورتی که نمودار روی خط صفر یا حوالی آن حرکت کند، نشان از این دارد که بازار در حال رنج بوده و حرکت صعودی یا نزولی در بازار وجود ندارد.
- در صورتی که نمودار پایینتر از خط صفر باشد، آنگاه شرایط موجود بدین معناست که احتمال روند نزولی در بازار قوت گرفته و موقعیت فروش در این حالت منطقی به نظر میرسد.
نتیجه گیری مومنتوم تریدینگ (Momentum Trading) چیست؟
ویژگیهای معاملهگری مومنتوم چیست؟
برای اینکه بتوانید یک معاملهگر مومنتوم باشید، باید از ویژگیهای این شاخه از تحلیلگری، آگاه باشید. به نظر شما ویژگیهای معاملهگری مومنتوم چیست؟ آیا میتوان به راحتی این معاملات را انجام داد؟
در پاسخ به این سوالات باید عنوان نمود که معاملهگری مومنتوم دارای چندین شرایط ویژه است. به عنوان مثال یکی از این شرایط، بررسی اخبار به صورت آنلاین و لحظهای است.
ممکن است در آن واحد خبری وارد بازار شود و داراییها را دگرگون کند. به عنوان مثال با اعلام پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، ارزهای دیجیتال روند رو به رشدی را تجربه و چندین درصد افزایش قیمت داشتند. بنابراین بسیار مهم است که در این سبک از معاملهگری، اطلاعات بروز داشته و دائما اخبار موجود را بررسی نمایید.
علاوه بر این آشنایی به تحلیل تکنیکال نیز از امتیاز ویژهای برای تریدر برخوردار است. بررسی جریان حرکتی دارایی در گذشته، تاثیر زیادی روی حرکت آینده آن خواهد داشت. از این رو تسلط روی الگوهای قیمتی، نحوه کار با اندیکاتور، کندلها و… میتواند بسیار راهگشا باشد. توصیه میکنیم هنگام استفاده از این استراتژی، مدیریت ریسک و سرمایه را به خوبی اعمال نمایید تا بتوانید یک معامله پرسود و ارزشمند را تجربه کنید.