شستا بزرگترین شرکت بازار سرمایه شد – اخبار دوشنبه 13 دی 1400

[vc_row][vc_column][vc_column_text][jwp-video n=”1″][/vc_column_text][vc_column_text]شاخص کل امروز با افت 2970 واحدی به عدد 1,376,069 واحد رسید.
نماد های موثر: نوری – فملی – تاپیکو – فخوز
نمادهای مورد توجه بازار: شسینا – برکت – خودرو – فملی[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”خبر ها” font_container=”tag:h2|font_size:24|text_align:right|color:%23144b93″ use_theme_fonts=”yes”][vc_custom_heading text=”شستا بزرگترین شرکت بازار سرمایه شد” font_container=”tag:h3|font_size:20|text_align:right|color:%23099ebc” use_theme_fonts=”yes”][vc_single_image image=”29819″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]شستا بزرگترین شرکت بازار سرمایه شد
از حضور شستا در خرید بلوک فارس تا عرضه رایتل
به گزارش همفکران، مجمع عمومی فوق العاده شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) با موضوعیت افزایش سرمایه از مبلغ ۱۴ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان به مبلغ ۱۶۳ هزار و ۶۰۱ میلیارد تومان از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها با حضور ۸۹ درصدی سهامداران در روز گذشته برگزار شد. براساس این گزارش و به گفته رییس مجمع این افزایش سرمایه در جهت رقیق شدن قیمت سهام است و این افزایش سرمایه موجب رتبه اول شدن شستا در بورس خواهد شد.
در ادامه علی رستمی مدیر عامل شستا به قرائت گزارش توجیهی افزایش سرمایه پرداخت و گفت: در نظر داریم تا سال آینده همه شرکت های زیر مجموعه خود را بورسی کنیم و هیچ دارایی غیر بورسی نداشته باشیم. وی افزود: طبق برنامه توسعه سرمایه گذاری های شستا، ۹۴ پروژه در دست اجرا داریم که بیشترین آن در هلدینگ نفت و گاز و پتروشیمی تامین است.
رستمی بیان داشت: توسعه سرمایهگذاری در صنایع هدف در راستای خلق ارزش و ایجاد منافع پایدار و بهره برداری موثر و بهینه از بازارهای مالی داخلی و بهره مندی از فرصت های بهینه محیط بین الملل از راهبردهای کلان شستا در حوزه سرمایهگذاری است. شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی در افق سال ۱۴۰۴ و طی ۴ سال معادل ۴ هزار میلیارد تومان پروژه سرمایه گذاری در صنایع هدف تعریف و اجرا خواهد نمود که از هدفگذاری کمی در حوزه سرمایهگذاری به شمار میرود.
رستمی گفت: بر اساس هدف گذاری سالانه سرمایه گذاری طی ۴ سال آینده در نظر داریم ۵۰ هزار میلیارد تومان در سال آینده و ۸۰ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ سرمایه گذاری انجام دهیم. که طبق بررسی های انجام شده قرار بر این است ۵۰درصد سرمایه گذاری ها در نفت و گاز و پتروشیمی باشد و ۲۰ درصد در صنایع معدنی و فلزات اساسی و ۱۰ درصد در ساختمان و عمران سرمایه گذاری شود.
وی در ادامه بیان داشت: هدف از افزایش سرمایه اصلاح ساختار مالی است و درصد افزایش سرمایه ۱۰۵۲ درصد از محل مازاد تجدید ارزیابی داراییها خواهد بود. استفاده از بهبود نسبی نسبتهای بدهی و نسبت مالکانه، ارتقای وضعیت اعتباری شرکت، انعکاس قیمت روز و ارزش منصفانه داراییها در ترازنامه، افزایش شفافیت و قابلیت مقایسه بهتر صورتهای مالی در دورههای مختلف برای خود شرکت و در مقایسه با شرکتهای دیگر از مزایای افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی داراییها خوانده شد.
در نهایت در پایان جلسه این مجمع افزایش سرمایه ۱۰۵۲ درصدی شستا از محل مازاد تجدید ارزیابی داراییها به منظور اصلاح ساختار مالی به تصویب رسید.
از حضور شستا در خرید بلوک فارس تا عرضه رایتل
علی رستمی مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی شستا در حاشیه مجمع افزایش سرمایه در گفت و گوی اختصاصی با همفکران در پاسخ به این پرسش مبنی بر اینکه آیا احتمال حضور شستا برای خرید بلوک هلدینگ خلیج فارس وجود دارد یا خیر گفت: قطعاً ما برنامه داریم که در این رقابت وارد شویم و بتوانیم انشاالله برنده آن شویم.
وی در پاسخ به این پرسش که برنامه عرضه شرکت رایتل در چه مرحلهای است گفت: شرکت رایتل در حال آماده شدن است و به نظر میرسد ابتدای سال ۱۴۰۱ در بازار سرمایه عرضه شود.
رستمی در خصوص سیاست تقسیم سود در شرکت های زیرمجموعه گفت: سیاست تقسیم سود ما در شرکتهای زیرمجموعه تغییری نکرده است.
مدیرعامل شرکت شستا در خصوص عرضه شرکتهای زیرمجموعه در بازار سرمایه گفت: برنامه ریزی کردیم که ۴شرکت (آی پی او) شوند اما لازمه آن موافقت سازمان بورس و امادگی بازار سرمایه است. در خصوص تحقق بودجه نیز در حال حاضر بالاتر از بودجه محقق شده است.[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”تصویب افزایش سرمایه 59 درصدی دسبحان” font_container=”tag:h3|font_size:20|text_align:right|color:%23099ebc” use_theme_fonts=”yes”][vc_single_image image=”29818″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]مجمع عمومي فوق العاده شرکت سبحان دارو با حضور ۸۶ درصد از سهامداران و هییت مدیره شرکت برگزار شد.
به گزارش همفکران مجمع عمومي فوق العاده شرکت سبحان دارو با حضور ۸۶ درصد از سهامداران و هییت مدیره شرکت برگزار شد. مرتضوی مدیرعامل شرکت در این مجمع گفت: افزایش سرمایه دسبحان از ۱۵۳۰ میلیارد به ۲۴۳۰ میلیارد ریال با مبلغ ۹۰۰ میلیارد ریال افزایش معادل ۵۹ درصد افزایش سرمایه از محل اورده نقدی و مطالبات حال شده سهامداران تصویب شد.
چالش های صنعت دارو تحریم های بین المللی است که منجر به سختی تامین شده، نوسان نرخ ارز و عدم تخصیص مناسب ارز ترجیحی، مشکلات نقدینگی متاثر از تاخیر وصول مطالبات شرکت های پخش از جمله چالش های این صنعت و در نهایت شرکت است.
هدف از انجام افزایش سرمایه خرید و جایگزینی ماشین الات و تجهیزات تولیدی، غیر تولیدی، نوسازی و تجهیز خطوط تولیدی و پشتیبانی است.
با «دسبحان» تا 1402
مرتضوی مدیرعامل سبحان دارو در حاشیه مجمع افزایش سرمایه در گفتگو با همفکران گفت: طرح استراتژی نوسازی شرکت و ساخت انبار و تجهیز کردن کارخانه در دست است.
یک سری محصولات جدید در دست تولید است اما عمده آنها به 3 ماه ابتدایی سال 1401 خواهد رسید و اثربخشی فروش این محصولات را نیز 3 ماه بعد از ورود این محصولات به بازار میتوان ارزیابی کرد.
در 3 ماه انتهایی پایان سال و با توجه به بودجه سعی میکنیم روند فعلی شرکت را حفظ کنیم ، اما همواره بزرگترین چالش شرکت موضوع ارز است که ، تخصیص یک سری از محصولات که ارز ترجیحی دارند، کماکان مشکل داشته و کسری وجود دارد و بهتبع آن نیز مقداری کسری در بازار به وجود آمده و کماکان سعی داریم این محصولات را در اولویت تولید قرار دهیم.
وی در انتها تأکید کرد: سهامداران میبایست نگاه بلندمدت داشته باشند زیرا طی 2 الی 3 سال آینده با سبحانی متفاوت روبرو خواهند شد و تا سال 1402 شاهد شرایط متفاوتی در سبحان خواهیم بود.[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”خلف وعده خودروسازان برای افزایش عرضه / سازمان بازرسی هشدار داد” font_container=”tag:h3|font_size:20|text_align:right|color:%23099ebc” use_theme_fonts=”yes”][vc_single_image image=”29817″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]۱۴۵ هزار خودرو در پارکینگ سایپا و ایران خودرو وجود دارد که به گفته شرکتهای خودروساز، مشکل اصلی آنها کمبود قطعات الکتریکی (ریزتراشهها) است.
در نهایت، اما ایران خودرو وعده کاهش محصولات ناقص خود را از ۹۰ هزار به ۶۰ هزار دستگاه داد و سایپا نیز اعلام کرد ۵۳ هزار خودروی ناقص را به ۱۰ هزار دستگاه کاهش میدهد. پس از آن، تقریبا یک ماه پیش (۳ آذر ۱۴۰۰) سازمان بازرسی کل کشور اعلام کرد خودروسازان به وعده خود بابت کاهش محصولات دپویی عمل نکردهاند.
حالا نیز سازمان بازرسی کل کشور ضمن تفهیم اتهام به مدیران ایران خودرو و سایپا مبنی بر عدم اهتمام لازم در کاهش تعداد خودروهای ناقص، دفاعیات آنها را دریافت کرده است.[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”روند تولید و قیمت سیمان با سوخت جایگزین تغییری نکرده است” font_container=”tag:h3|font_size:20|text_align:right|color:%23099ebc” use_theme_fonts=”yes”][vc_single_image image=”29823″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در خصوص وضعیت و میزان تولید کارخانههای تولید سیمان، گفت: کارخانههای سیمان برای حفظ روند تولید در حال حاضر سوخت مازوت را علی رغم قیمت بالای حملی که پرداخت میکنند مصرف کرده تا تولید ادامه پیدا کند. روند تولید سیمان تغییری نکرده، زیرا سوخت جایگزین را کارخانههای تولید سیمان به هر طریقی تامین و استفاده میکنند.
شیخان اظهار کرد: کارخانههای تولید سیمان در مناطق مختلف ممکن است دچار کمبود سوخت مازوت شوند، ولی در حال حاضر سوخت برای تولید دارند و تولید را انجام میدهند.[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”کامودیتی ها” font_container=”tag:h2|font_size:24|text_align:right|color:%23144b93″ use_theme_fonts=”yes”][vc_custom_heading text=”مس در این هفته” font_container=”tag:h3|font_size:20|text_align:right|color:%23099ebc” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]قیمت مس در هفته ای که گذشت با افزایش 110 دلاری در بورس فلزات لندن به 9,700 دلار رسید. کارخانه های ذوب چین نسبت هزینه های ذوب به پالایش (تی سی /آر سی ) در فصل اول 2022 را 70 دلار تعیین کرده اند. این تصمیم روز چهارشنبه هفته گذشته توسط کارخانه های اصلی ذوب چین اتخاذ شده است. توافقی که در اواسط دسامبر بین کارخانه های اصلی ذوب در چین و معدنکاران حاصل شده بود 65 دلار در هر تن بوده است.
سال 2022 با توجه به روند بهبود اقتصاد جهانی، تقاضای قوی برای مس به دلیل حرکت به سمت انرژی های تجدیدپذیر و تولید خودروهای برقی و تغییر احتمالی در قوانین مربوط به معادن مس در کشورهای شیلی و پرو به عنوان تولیدکنندگان اصلی مس در جهان، انتظار می رود برای بازار مس سال خوبی باشد.
نمادهای تاثیر پذیر: فباهنر – فملی[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”گزارش ها” font_container=”tag:h2|font_size:24|text_align:right|color:%23144b93″ use_theme_fonts=”yes”][vc_custom_heading text=”درآمد فصلی شیراز” font_container=”tag:h3|font_size:20|text_align:right|color:%23099ebc” use_theme_fonts=”yes”][vc_single_image image=”29822″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]پتروشیمی شیراز با درآمد 3479.5 میلیارد تومان در پاییز توانست رشد 67 درصدی نسبت به دوره مشابه پارسال را ثبت کند.
اما در مقایسه با تابستان شاهد افت 3 درصدی درآمد در این شرکت پتروشیمی هستیم.[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”درآمد فصلی شگویا” font_container=”tag:h3|font_size:20|text_align:right|color:%23099ebc” use_theme_fonts=”yes”][vc_single_image image=”29821″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]پتروشیمی تندگویان با درآمد 4285.7 میلیارد تومان در پاییز افزایش 61 درصدی نسبت به مدت مشابه پارسال داشته است.
مقایسه درآمد پاییز با تابستان نیز نشان از رشد 15 درصدی دارد.[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”بازار جهانی” font_container=”tag:h2|font_size:24|text_align:right|color:%23144b93″ use_theme_fonts=”yes”][vc_custom_heading text=”2021 طلایی برای طلایسیاه” font_container=”tag:h3|font_size:20|text_align:right|color:%23099ebc” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]بهترین عملکرد سالانه نفت از ۲۰۰۹ رقم خورد
اگر سال ۲۰۲۰ را با سقوط تقاضا و قیمت نفت ناشی از شیوع کرونا سال سیاه این کامودیتی بنامیم، سال گذشته میلادی (۲۰۲۱) کاملا در تضاد با آن بود.
سالی که در آن بهای نفت بیش از ۵۰ درصد رشد کرد و بهترین سال از این نظر از ۲۰۱۶ برای برنت و از ۲۰۰۹ برای وستتگزاس اینترمدییت بود.
همچنین با پیشیگرفتن تقاضا از عرضه در این سال معضل مازاد موجودی انبارهای نفت کاملا رفع شد و در کشورهای عضو سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه به زیر سطح متوسط ۵ ساله رسید، یعنی همان چیزی که اوپک و متحدانش با مدیریت بازار از طریق کاهش بیسابقه تولید دنبال میکردند.[/vc_column_text][vc_column_text]نفت خام 76.23 دلار
نفت برند 78.89 دلار[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”بازار رمز ارز ها” font_container=”tag:h2|font_size:24|text_align:right|color:%23144b93″ use_theme_fonts=”yes”][vc_custom_heading text=”صرافیهای بزرگ ۷ درصد از بازار ارزهای دیجیتال را در اختیار دارند” font_container=”tag:h3|font_size:20|text_align:right|color:%23099ebc” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]با شروع سال ۲۰۲۲، ۱۳ پلتفرم مبادلاتی ارزهای دیجیتال مختلف هر کدام حداقل یک میلیارد دلار ارز دیجیتال ذخیره شده دارند. این ۱۳ صرافی مجموعاً از ۷ درصد از بازار ارزهای دیجیتال را در اختیار دارند. این صرافیها به ترتیب شامل کوین بیس، بایننس، هوبی گلوبال، کراکن، اوکیاکس، جمینای، بیتفینکس، بیترکس، بیتفلایر، کوینچک، بیتاستمپ و بایبیت هستند و مجموعاً ۱۶۵.۲۵ میلیارد دلار دارایی ارز دیجیتال در اختیار دارند. صرافی کوین بیس، برترین صرافی جهان از نظر ذخایر ارز دیجیتال در روز یکشنبه ۵۶.۲ میلیارد دلار دارایی ارز دیجیتال تحت مدیریت خود داشته است. گفتنی است که ۴۰.۲۷ میلیارد دلار از ذخایر کوین بیس، بیتکوین بوده است.[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”قیمت برخی از ارزهای دیجیتال با ارزش بازار بالا” font_container=”tag:h3|font_size:20|text_align:right|color:%23099ebc” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]بیتکوین 47,054 دلار
اتریوم 3,810 دلار
کاردانو 1.36 دلار[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
مطالب زیر را حتما بخوانید
تحلیل تکنیکال سهام شپنا 21 آذر 1401
619 بازدید
تحلیل تکنیکال سکه و طلا 19 آذر
749 بازدید
بازگشایی تجلی در روز شنبه دوم بهمن ماه – اخبار چهارشنبه 29 دی 1400
968 بازدید
بررسی بسته پیشنهادی حذف ارز ترجیحی – اخبار سه شنبه 28 دی 1400
909 بازدید
نحوه محاسبه نرخ خوراک پتروشیمی ها در هیأت دولت – اخبار دوشنبه 27 دی 1400
1.12k بازدید
خبر مهم رییس کل بانک مرکزی برای بازار ارز – اخبار یکشنبه 26 دی 1400
885 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید